Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب صوتی «سه گزارش کوتاه درباره‌ی نوید و نگار» نوشته‌ مصطفی مستور و با صدای نیما رئیسی، هوتن شکیبا و حمیرا افشار منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از موسسه نوین کتاب گویا، این داستان روایت‌گر سه روز از زندگی خواهر و برادری به اسم نوید و نگار است. روایتی منحصربه‌فرد با نثر ویژه‌ی مصطفی مستور.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نثری که در عین روانی پر از پیچیدگی‌های لذت‌بخش است؛ بازی با زمان و مکان، جابه‌جا شدن راوی بین شخصیت‌های داستان و دانای کل و ظاهر شدن شخصیت‌هایی از داستان‌های دیگر نویسنده. مانند شخصیت نگار که پیش‌تر در یکی از اپیزود‌های رمان استخوان خوک و دست‌های جذامی مصطفی مستور نیز حضور داشته است.

 

«سه گزارش کوتاه درباره‌‌ی نوید و نگار» با خبر برنگشتن نگار به خانه آغاز می‌‌شود. خبری که پدر به نوید می‌دهد. شنونده در ذهن بی‌قرار نوید، که شروع به روایت‌های مختلفی از خود می‌کند، با گره داستان روبرو می‌شود. این طور به نظر می‌آید که او تکیه‌گاه و حامی باقی اعضای خانواده است ولی در واقع خود نیازمند نجات‌دهنده‌ای‌ست که او را از سرگشتگی‌هایش برهاند.

 

این کتاب صوتی با خوانش «نیما رئیسی»، «هوتن شکیبا» و «حمیرا افشار» و با طراحی جلد ساعد مشکی از سوی نشر نوین کتاب (ناشر کتابهای صوتی) منتشر شده است. اثری که با وسواس نسبت به کیفیت تولید، با حضور و همراهی پیوسته‌ی نویسنده در طول خوانش اثر، و حضور چهره‌های شاخص و توانمند عرصه‌ی گویندگی، همچنین آهنگسازی ویژه‌ اثر، نتیجه‌ی درخشانی را برای شنوندگان کتاب صوتی، به‌خصوص مخاطبان آثار مصطفی مستور، فراهم آورده است.

 

مصطفی مستور متولد ۱۳۴۳ در اهواز، داستان‌نویس، نمایشنامه‌نویس، مترجم و برنده جوایز ادبی است. مستور را به واسطه‌ی داستان‌های عاشقانه و فلسفی‌اش می‌شناسیم. او در ادبیات داستانی امروز ایران نویسنده‌ای مطرح و بحث‌برانگیز است. نخستین داستان او در سال ۱۳۷۰ و در مجله کیان منتشر شده. در فاصله‌های ۱۳۷۰ تا 1376 چند داستان کوتاه دیگر در این مجله از او به چاپ رسیده که همه‌ی آن‌ها را در سال ۱۳۷۷ به عنوان نخستین اثر خود، با نام «عشق روی پیاده‌رو»، منتشر کرد. آثار مصطفی مستور تاکنون جوایز بسیاری از جمله جایزه‌ی بهترین رمان سال از سوی انجمن منتقدان مطبوعات، جایزه‌ی ادبی اصفهان و جایزه‌ی قلم زرین را کسب کرده‌اند.

 

از میان آثار شاخص مصطفی مستور تابه‌حال «عشق روی پیاده‌رو»، «چند روایت معتبر»، «حکایت عشقی بی‌قاف، بی‌شین، بی‌نقطه»، «سه گزارش کوتاه درباره‌ی نوید و نگار»، «بهترین شکل ممکن» از سوی نوین کتاب در قالب کتاب صوتی منتشر شده است.‌

 

«نوین کتاب» نخستین ناشر تخصصی کتاب‌های صوتی در ایران است که از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را آغاز کرده و با تکیه بر تولید آثار کیفی و همکاری با بهترین گویندگان، نویسندگان و مترجمان، تاکنون، در حدود ۱۰۰۰ عنوان کتاب صوتی منتشر کرده است.‌

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: نیما رئیسی هوتن شکیبا مصطفی مستور نوید و نگار کتاب صوتی نوین کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۱۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع پارچه‌ای نازک‌تر از موی انسان که جاذب صداست

دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) موفق به ابداع یک پارچه ابریشمی مسدود کننده صدا شده‌اند که سر و صدا‌ها را تا ۷۵ درصد سرکوب می‌کند.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران MIT پارچه ابریشمی ویژه‌ای ابداع کرده‌اند که نازک‌تر از موی انسان است و سر و صدا را سرکوب می‌کند.

این پارچه ابریشمی که کم‌ضخامت‌تر از موی انسان است، می‌تواند صدا‌ها را جذب کند و به طور بالقوه جهان را به مکانی بهتر و آرام‌تر تبدیل کند.

سر و صدای شلوغی و نامطبوع یک مشکل بزرگ در جهان امروزی ماست. از ترافیک بیرون خانه گرفته تا صدای بلند تلویزیون همسایه و سر و صدای همکاران، پیدا کردن یک محیط آرام دشوار است.

اکنون یک همکاری میان پژوهشگران MIT و سایر موسسات منجر به ایجاد پارچه ابریشمی خاصی شده است که می‌تواند مکان‌های پر سر و صدا را بسیار آرام‌تر کند.

پارچه‌ای را به قدری نازک تصور کنید که تقریباً به نازکی موی انسان است و داخل این پارچه خاص فیبری وجود دارد که با اعمال بار الکتریکی جان می‌گیرد. پارچه با شنیدن صدا شروع به لرزیدن می‌کند که به دو روش مختلف به متوقف کردن صدا کمک می‌کند.

لغو امواج نویز

پژوهشگران با الهام از فناوری هدفون‌های حذف کننده نویز، از ارتعاشات پارچه برای ایجاد سکوت استفاده کردند.

این تکنیک با انتشار امواج صوتی که با سر و صدای ناخواسته تداخل دارد، شبیه به یک دونوازی موسیقیایی که در آن صدای نوازندگی یکی، دیگری را خنثی می‌کند، کار می‌کند. این تکنیک وعده می‌دهد که سر و صدا‌ها را در فضا‌های کوچک مانند اتاق‌ها یا خودرو‌ها ساکت کند.

پژوهشگران با استفاده از مواد معمولی مانند ابریشم و موسلین (پارچه‌ای از جنس پنبه با بافت ساده) موفق به ساخت پارچه‌های سرکوب‌کننده صدا شده‌اند که برای اجرا در دنیای واقعی عملی هستند. برای مثال، می‌توان از چنین پارچه‌ای برای ساخت جداکننده‌هایی در فضا‌های باز یا دیوار‌های پارچه‌ای نازک استفاده کرد که از عبور صدا جلوگیری می‌کند.

گریس یانگ نویسنده اصلی این مطالعه گفت: در دنیایی که به نظر می‌رسد سر و صدا آرامش را از بین می‌برد، هدف ما ایجاد سکوت و ابداع کالایی حتی با ارزش‌تر از طلا بود. ما با استفاده از قدرت ارتعاشات پارچه، قلمرو جدیدی از امکانات را برای ایجاد فضا‌های آرام فراهم کرده‌ایم.

ابریشم؛ سلاح مخفی شگفت انگیز

پژوهشگران همچنین چیز دیگری را یافتند. آن‌ها متوجه شدند که ثابت نگه داشتن پارچه نیز می‌تواند به جلوگیری از حرکت صدا کمک کند. در این حالت، پارچه به یک محافظ قوی تبدیل می‌شود و از عبور صدا از دیوار‌ها یا جداکننده‌ها جلوگیری می‌کند.

در یک مشاهده شگفت‌انگیز محققان کشف کردند که وقتی پارچه ثابت است، می‌تواند صدا را درست مانند یک آینه که نور را بازتاب می‌دهد، منعکس کند.

آزمایشات آن‌ها همچنین نشان داد که هم خواص مکانیکی این پارچه و هم اندازه منافذ آن بر کارایی تولید صدا تأثیر می‌گذارد. در حالی که ابریشم و موسلین خواص مکانیکی مشابهی دارند، اندازه منافذ کوچکتر ابریشم آن را به بلندگوی پارچه‌ای بهتری تبدیل می‌کند.

هنگامی که محققان پارچه ابریشمی را در حالت سرکوب مستقیم صدا آزمایش کردند، دریافتند که می‌تواند به طور قابل توجهی حجم صدا‌ها را تا ۶۵ دسی‌بل کاهش دهد که تقریبا معادل یک مکالمه با صدای نسبتا بلند انسان‌هاست.

این پارچه در حالت سرکوب صدا با ارتعاش می‌تواند انتقال صدا را تا ۷۵ درصد کاهش دهد.

آغاز یک مسیر

پژوهشگران در یک حرکت رو به جلو می‌خواهند استفاده از پارچه را برای مسدود کردن صدای فرکانس‌های متعدد بررسی کنند.

این امر به فناوری فانتزی و بهبود در نحوه ساخت پارچه نیاز دارد. آن‌ها همچنین می‌خواهند با تغییر نحوه ساخت این پارچه، به عملکرد بهتری برسند.

یان می‌گوید: امکانات بی‌شماری در انتظار اکتشاف هستند. ما فقط سطح چیزی را که این پارچه سرکوب کننده صدا می‌تواند به دست آورد، خراشیده‌ایم. این تنها آغاز یک مسیر به سوی دنیایی آرام‌تر است.

این پروژه توسط موسساتی مانند بنیاد ملی علوم (NSF)، دفتر تحقیقات ارتش (ARO) و آژانس کاهش تهدیدات دفاعی (DTRA) آمریکا حمایت می‌شود.

دیگر خبرها

  • «سرباز روز نهم» با تقریظ رهبر انقلاب به نمایشگاه آمد
  • پرندگان چگونه و چرا با خود و انسان‌ ها سخن می گویند؟
  • اختراع پارچه نازک‌تر از موی انسان 
  • ابداع پارچه‌ای نازک‌تر از موی انسان که جاذب صداست
  • «باران کوثری» سه داستان کوتاه را برای نابینایان روایت کرد
  • تصاویری از فاطمه معتمد آریا، باران کوثری و هوتن شکیبا در یک فیلم
  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • موسسه سماوا با چهار کتاب صوتی به نمایشگاه کتاب می آید
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • نماهنگ «مثل ستاره» با نوای حاج عبدالرضا هلالی منتشر شد+فیلم